Broj stradalih u požaru porastao na 17, nestale kompletne porodice

Anadolija
Broj stradalih u požaru porastao na 17, nestale kompletne porodice
Broj osoba koje su smrtno stradale u požaru koji je u srijedu zahvatio višespratnicu u Londonu porastao je na 17, saopćila je danas policija, navodeći da će broj nastradalih vjerovatno i dalje rasti.

Policijski komandant Stuart Cundy kazao je da nema navoda da je požar na bilo koji način povezan s terorizmom.  

U toku je potraga za tijelima žrtava nastradalih u požaru koji je uništio 24-spratnicu na zapadu Londona. Uključeni su i psi tragači, ali iz vatrogasne službe ne očekuju da će neko biti pronađen živ.

Komesarka vatrogasne službe u Londonu Dany Cotton izjavila je da bi bilo čudo da neko bude pronađen živ. Kazala je da su nestale kompletne porodice te da je o uzrocima požara prerano nagađati. U međuvremenu 44 porodica je dobilo hitan smještaj, a prioritet su one s djecom, stariji stanari i ranjiva skupina.

Podsjećamo, požar je izbio u srijedu oko jedan sat nakon ponoći i brzo se proširio kroz 24-spratnicu. Ubrzo je na mjesto događaja stiglo više od 20 ekipa hitne pomoći, te oko 200 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila.

U požaru je povrijeđeno na desetine stanara, od kojih 18 kritično, dok je nepoznat broj nestalih.

Iako se grupa stanara godinama žalila zbog rizika od požara, još uvijek je nepoznat uzrok njegovog izbijanja. Više od 1,2 miliona dolara prikupljeno je za pomoć žrtvama, a brojni volonteri i dobrotvorne organizacije cijelu noć su obezbjeđivali smještaj i hranu za stanare koji su ostali bez svojih domova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije