Broj preminulih od koronavirusa nadmašio 600.000 u Rusiji

1
Fena
Broj preminulih od koronavirusa nadmašio 600.000 u Rusiji
FOTO: AA / Rusija

Broj preminulih od koronavirusa u Rusiji nadmašio je 600.000 u četvrtak, pokazale su zvanične brojke, nakon naglog rasta zaraženih delta varijantom.

Rusija ima treću najvišu cifru preminulih u pandemiji u svijetu, 600.434, iza Sjedinjenih Država sa 813.000 i Brazila sa 618.000 preminulih.

Omikron varijanta koja se širi brže u drugim zemljama do sada je imala slab uticaj na ruske brojke zaraženih i umrlih. Zvaničnici su saopćili da je prošle sedmice registrovan 41 slučaj zaraze omikron varijantom koronavirusa.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Reutersove kalkulacije zasnovane su na ciframa statističkog zavoda Rosstat do kraja oktobra te podacima iz ruske radne grupe za borbu protiv koronavirusa za novembar i decembar.

Brojke Rosstata obično premašuju one koje u dnevnim izvještajima objavljuje radna grupa protiv koronvirusa. Statistički zavod tek treba objaviti broj zaraženih i umrlih nakon oktobra.

Radna grupa protiv koronavirusa registrovala je 1.002 smrtna slučaja i 25.667 novozaraženih u proteklih 24 sata, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije