Britanska premijerka kritizira Trumpovu odluku

Anadolija
Britanska premijerka kritizira Trumpovu odluku
/ Theresa May i Erdogan, tokom jučerašnjeg sastanka
"Imigraciona politika u SAD-u je stvar koja se tiče vlade te zemlje, kao što imigracionu politiku u ovoj zemlji treba postaviti naša vlada. Ali mi se ne slažemo s ovakvim pristupom i on neće biti taj kojim ćemo se služiti"

Ovo je saopćeno iz ureda Britanske premijerka Thereea May koja je kritikovala odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa da privremeno zabrani ulazak državljana sedam muslimanskih zemalja u Sjedinjene Države.

May je najavila da će reagovati ukoliko odluka bude utjecala na državljane Velike Britanije, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Iz njenog ureda je saopšteno da se May, koja je protekle sedmice posjetila Bijelu kuću, "ne slaže" s Trumpovom naredbom.

Britanska javnost kritikovala je May zbog toga što tokom zvanične posjete Turskoj odbila osuditi američku odluku o obustavi prihvata izbjeglica i rekla da su Sjedinjene Države odgovorne za svoju politiku o tom pitanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije