Bračni par iz Michigana preminuo od koronavirusa u isto vrijeme

1
Radiosarajevo.ba
Bračni par iz Michigana preminuo od koronavirusa u isto vrijeme
Foto: CNN / Patricia i Leslie McWaters

Patricia i Leslie McWaters iz Michigana proveli su zajedno 47 godina.

Osnovali su porodicu, podigli djecu na noge, čuvali unučad i praunučad. Prošle sedmice umrli su od posljedica zaraze COVID-19 u istoj minuti.

“Doslovno su sve radili zajedno. Mada nas je teško pogodila njihova smrt, sada kada razmislim to nije toliko iznenađujuće jer su sve vrijeme bili zajedno”, rekla je Joana Sisk, jedna od njihove dvije kćerke.

McWatersi su među 268.087 ljudi koji su u SAD-u umrli od koronavirusa. A kako broj hospitalizacija stalno doseže nove maksimume, stručnjaci su zabrinuti da će uslijediti još značajno veći broj smrtnih slučajeva, piše CNN.

“Na prvi pogled činili su se dosta različiti. Ona je bila penzionisana medicinska sestra koja nije prihvaćala gluposti, a on zabavni penzionisani vozač kamiona. No, zajednička im je bila njihova iskrena dobrota i briga za druge ljude”, kazala je Sisk.

Kada se Patricia zarazila koronavirusom, otišla je u bolnicu, ali su je oni poslali kući i rekli da se samoizolira. Mada se osjećala dosta loše, nakon 35 godina rada kao medicinska sestra nije preispitivala odluku ljekara.

Sljedeće sedmice i Patricia i Leslie završili su u bolnici, bilo im je toliko loše da ih je odvezla hitna pomoć. U bolnici su bili sedan dana, a zatim su preminuli.

Bolničko osoblje je kazalo da su umrli praktično iste minute te su i jednome i drugome napisali isto vrijeme smrti: 24. novembra 2020., u 16:23 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije