COVID izvještaj iz Opće bolnice: Brojevi se promijenili u odnosu na prethodne dane

0
Radiosarajevo.ba
COVID izvještaj iz Opće bolnice: Brojevi se promijenili u odnosu na prethodne dane
Foto: Opća bolnica / Jutarnji sastanak u Općoj

U protekla 24 sata u COVID odjelu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na hospitalizaciju je primljeno devet srednje teških i teških pacijenata, a četiri su otpuštena iz bolnice.

Situacija je blago pogoršana od jučer, kada je u izvještaju navedeno da je primljeno sedam srednje teških i teških pacijenata, a osam otpušteno.

U jutrošnjem izvještaju iz ove bolnice, navodi se kako je u Jedinici intenzivne njege sedam pacijenata (jučer je bilo pet), a na opservaciji u COVID ambulanti dva pacijenta.

U COVID odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji je ukupno 91 pacijent, što je blago povećanje u odnosu na prethodna dva dana.

"Iako je u ovom trenutku briga o COVID pacijentima prioritet u Općoj bolnici se, uz veliki trud i rad osoblja, pružaju i druge zdravstvene usluge našim građanima", navode iz ove ustanove te preciziraju kako su jučer u Urgentnom centru pregledali više od stotinu pacijenata.

U proteklih 48 sati, dodaju, urađena su i 22 operativna zahvata.

Istaknuto i kako radovi na novoj COVID bolnici - izolatorijumu u krugu Opće bolnice, napreduju prema planu i njihov završetak se očekuje ovog mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije