Opća bolnica u Sarajevu: Koliko je pacijenata smješteno u COVID odjel od jučer

0
Radiosarajevo.ba
Opća bolnica u Sarajevu: Koliko je pacijenata smješteno u COVID odjel od jučer
Foto: Opća bolnica / Jutarnja vizita: prof. dr. Ismet Gavrankapetanović i prim.dr. Ednan Drljević

U protekla 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na hospitalizaciju je primljeno sedam srednje teških i teških pacijenata.

Kako je jutros saopćeno iz ove bolnice, osam pacijenata je otpušteno u ovom periodu.

U Jedinicu intenzivne njege smješteno je pet pacijenata, a na opservaciji u COVID ambulanti jutros je pet pacijenata.

Na Kliniku na Podhrastove prebačen je jedan pacijent.

Drugog decembarskog dana u COVID odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji je ukupno 87 pacijenata - isti broj bio je i jučer.

U jučerašnjem izvještaju, navedeno je da su u COVID odjel hospitaliziraali sedam srednje teških i teških pacijenata, a 11 ih je otpušteno iz bolnice. Istovremeno su u Jedinicu intenzivne njege smještena tri pacijenta, a dva su prebačena na Kliniku na
Podhrastove. 

Pogledamo li izvještaj od prije tačno sedam dana, onaj od 25. novembra, vidimo da su brojke skoro pa identične. Tog je dana u COVID odjelu na hospitalizaciji bilo smješteno 86 srednje teških i teških pacijenata, primljeno je sedam pacijenata, a otpušteno 11.

"U odnosu na prethodne dane kada se broj hospitaliziranih covid pacijenata kretao oko 100 i više , posljednja dva dana bilježimo blagi pad pristizanja oboljelih od COVID-19", saopćeno je u izvještaju od 25. novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije