Bosanac tvrdi da je pretučen u italijanskom gradu: Nakon istrage policije prijavljeni i on i napadač

0
Radiosarajevo.ba
Bosanac tvrdi da je pretučen u italijanskom gradu: Nakon istrage policije prijavljeni i on i napadač
Foto: Policija / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Državljanin Bosne i Hercegovine (48), nastanjen u italijanskom Bolzanu podnio je prijavu zbog, kako je naveo, nasilne pljačke u industrijskoj zoni ovog grada. Također je dostavio ljekarsko uverenje o zadobijenim povredama.

Državni policijski istražitelji odmah su pokrenuli istragu na osnovu snimaka nadzornih kamera od preduzeća u toj oblasti. Njihova analiza je pokazala da je u navedeno vrijeme iz službenog automobila obližnje kompanije izašao naoružani radnik obezbjeđenja i u početku se ponašao izbezumljeno da bi, nakon kratke, ali žestoke svađe sa državljaninom BiH, istog brutalno napao i više puta ga udario u lice.

Nakon napada, osiguranje se udaljilo svojim službenim automobilom, a državljanin BiH je sa zemlje podigao novčanik i napustio mjesto incidenta.

Crna Gora: Zbog nedostatka visokoplatežnih gostiju zatraženo uvođenje privremenog viznog režima

Crna Gora: Zbog nedostatka visokoplatežnih gostiju zatraženo uvođenje privremenog viznog režima

Naknadna istraga je omogućila da se identifikuje naoružani čuvar, 31-godišnji italijanski državljanin koji živi u Bolzanu, kao počinilac ovog nasilnog čina. Međutim, on tvrdi da mu je žrtva prijetila nožem.

Nakon rekonstrukcije stvarnog slijeda događaja – koji se u velikoj mjeri razlikovao od lažnih verzija koje su dala dvojica vinovnika ove tuče – obojica su prijavljeni za davanje lažnih izjava. Pored ovoga, radnik obezbjeđenja biće prijavljen i za napad, a naloženo je i da mu se oduzme naoružanje koje legalno posjeduje: poluautomatski pištolj i municija, kao i oduzimanje dvije dozvole za oružje - jedne za ličnu upotrebu, a druge za sportske svrhe, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije