Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

11
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Christian Schmidt

Visoki predstavnik Christian Schmidt sa zabrinutošću je primio informaciju o slučaju nasilja u Gacku te poziva sve institucije da identificiraju umiješane osobe, utvrde činjenice i njihove namjere, naveli su iz OHR-a BiH.

Visoki predstavnik Schmidt želi ponoviti svoj jasan stav iznesen na zasjedanju Vijeća sigurnosti UN-a da svaki oblik zastrašivanja povratnika predstavlja kršenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma i neprihvatljiv čin koji treba biti procesuiran.

Podsjetimo, u Gacku se 2. maja desio napad na povratnike uz upotrebu vatrenog oružja, o čemu je javnost prvi obavijestio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, koji je na društvenim mrežama podijelio i fotografije.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Napad su osudili mnogi, uključujući federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka i zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denisa Zvizdića.

To je napravio i načelnik Gacka Ognjen Milinković, pozvavši nadležne institucije da odrade svoj posao te što prije pronađu napadača i primjereno ga kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije