Tragična sudbina poznatih blizanaca iz Francuske

1
Radiosarajevo.ba
Tragična sudbina poznatih blizanaca iz Francuske
Foto: Twitter / Blizanci iz Francuske preminuli od koronavirusa

Poznati francuski TV voditelji Igor i Grichka Bogdanoff preminuli su od koronavirusa u razmaku od svega nekoliko dana.

Igor je preminuo jučer, a njegov brat Grichka 28. decembra. Grichka je prethodno nekoliko dana bio u komi od posljedica zaraze. Imali su 72 godine.

"U miru i ljubavi, okružen svojom djecom i ostatkom porodice, Igor Bogdanoff je otišao na bolji svijet", objavio je Igorov menadžer.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Rođaci su prethodno potvrdili da Grichka nije bio vakcinisan i da je preminuo od posljedica koronavirusa, prenosi belgijski list Le Soir.

Braća su postali popularni osamdesetih kroz jednu od prvih naučno-fantastičnih serija u Francuskoj zvanu "Temps X" na kanalu TF1, gdje su gledatelji rado pratili njihove dogodovšine u posebnim, futurističkim odijelima.

Mnogo se sumnjalo i u njihov naučni rad obzirom da su diplomirali s minimalnom prolaznom ocjenom.

Ipak, 2005. dobili su angažman na beogradskom privatnom univerzitetu Megatrend koje je osnovao kontroverzni Mića Jovanović. Tamo su proglašeni šefovima Odsjeka za kozmologiju i osnovali Megatrend laboratorij kozmologije.

Javnost se oduvijek zabavljala i njihovim licima koja su bila, blago rečeno, neprirodna, s izuzetno izraženim jagodicama, zbog kojih su mnogi vjerovali kako su se podvrgavali brojnim plastičnim operacijama. Ali, oni su to uvijek demantirali. Također, mediji su primijetili da su devedesetih "narasla" i njihova usta, a rast se nastavio čitavo desetljeće.

Igor je imao šestero, a Grichka četvero djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije