Bivši premijer Italije i vlasnik Milana Silvio Berlusconi operisan u bolnici

Radiosarajevo.ba
Bivši premijer Italije i vlasnik Milana Silvio Berlusconi operisan u bolnici

Bivši italijanski premijer i bivši vlasnik fudbalskog kluba AC Milan, Silvio Berlusconi (82) laparaskopski je operisan je u bolnici u Milanu zbog opstrukcije crijeva, što je dovelo u pitanje njegovu kampanju za europske izbore, javlja AP.

Berlusconijev kabinet saopćio je da je operacija bila uspješna i da se on dobro osjeća. Očekuje se da će Berlusconi izaći iz bolnice za nekoliko dana.

U saopćenju objavljenom kasno u utorak, navedeno je da je on imao bolove u stomaku 29. aprila i da je skener otkrio malu blokadu u tankom crijevu.

Kabinet je prethodno saopćio da bivši premijer pati od akutne bubrežne kolike, bola koji je cesto povezan s kamenom u bubregu.

Berlusconi je bio hospitalizovan istog dana kada je trebalo da predstavi kandidate svoje stranke "Naprijed Italijo" za izbore za Europski parlament, 23-26. maja.

Nekadašnji premijer planirao je da jučer prisustvuje političkom skupu u okviru kampanje za predstojeće izbore za Europski parlament, ali su mu ljekari savjetovali da to ne čini.

Njemu je prvi put dozvoljeno da se kandiduje za javnu funkciju poslije zabrane izrečene zbog osude za poreske prevare iz 2012. godine. Sud je prošle godine presudio da Berlusconi može ponovo da se bavi javnim poslovima zbog dobrog ponašanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije