Berlusconi zabranio brade, tetovaže, naušnice: Igrat će mi samo jako mladi Talijani

Radiosarajevo.ba
Berlusconi zabranio brade, tetovaže, naušnice: Igrat će mi samo jako mladi Talijani
Foto: Twitter / Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi bio je alfa i omega talijanskgo velikana Milana više od 30 godina.

Učinio je Milan najtrofejnijim talijanskim klubom u europskim takmičenjima. Fudbaleri ekipe sa San Sira osvojili su čak pet titula prvaka Europe s Berlusconijem na čelu.

Fudbalu se vratio nakon što je kupio Monzu za 3.5 miliona eura, a prvi saradnik i ovaj put bit će mu njegova dugogodišnja desna ruka - Adriano Galliani.

U intervjuu za Gazzetta dello Sport Berlusconi je istaknuo kako će njegova nova ekipa biti sušta suprotnost Milana, koji je spojem vrhunskih stranaca i Talijana dominirao europskim fudbalom.

"Monza će biti nešto sasvim novo u nogometu. Igrat će mi samo jako mladi Talijani. Na terenu i izvan njega bit će primjer gospodskog ponašanja i fair playa. Protivnicima će se morati ispričavati nakon prekršaja, prema sucima će se morati ponašati džentlmenski.

Svi će morati imati njegovanu kosu i pristojnu frizuru, dok je zabranjeno nošenje naušnica, kao i brade te tetovaže. Kada ih navijači pitaju autogram, svi će im ga morati dati i to tako da čitko napišu ime i prezime. U javnosti će se morati odijevati lijepo i dostojanstveno", poručio je Berlusconi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije