Bivša manekenka pokazala kako je izgledala nakon napada kiselinom

Radiosarajevo.ba
Bivša manekenka pokazala kako je izgledala nakon napada kiselinom
Foto: Instagram / Katie Piper

Televizijska voditeljica i bivša manekenka Katie Piper (35) prvi put je objavila fotografiju na kojoj je pokazala kako je izgledala nakon što je 2008. pretrpjela napad kiselinom.

Katie je 2008. godine proživjela pakao nakon što ju je Stefan Sylvestre, na nagovor njenog bivšeg partnera Daniela Lyncha, polio kiselinom i uništio joj lice, ostavivši joj strašne ožiljke.

Katie je fotografiju objavila povodom Dana mentalnog zdravlja, a uz nju je podijelila poruku. 

"Sjećam se vremena kad nisam željela gledati ni u koga niti sam željela da iko gleda u mene. Sjećam se vremena kad sam bila u strahu od ljudi, u strahu od muškaraca. Sjećam se kad sam bila u strahu od svijeta. Sjećam se vremena kad nije bilo moguće otvoriti se prema ljudima i govoriti o svojoj traumi i psihološkim posljedicama. Danas, na Dan mentalnog zdravlja, prvi sastanak u danu imam s terapeutom. Još uvijek idem na terapiju i još uvijek mi pomaže razgovor. Izdržite, bol završava", napisala je ona.

Katie se, kako prenosi Daily Mail, zbog svojih povreda morala podvrgnuti 40 operacija, uključujući i eksperimentalnu operaciju tokom koje su joj nadomještali spaljenu kožu s lica. Zbog napada je izgubila vid na lijevom oku. Nakon operacija je 12 dana bila u induciranoj komi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije