Objavljen snimak: Građani pretukli muškarca koji ih je htio zaliti kiselinom

Radiosarajevo.ba
Objavljen snimak: Građani pretukli muškarca koji ih je htio zaliti kiselinom
PrtScr / Drama na ulicama Londona

Na internetu je objavljen snimak sa londonskih ulica na kojem se vidi kako je grupa građana teško pretukla čovjeka koji je pokušao napasti ljude, navodno, kiselinom.

Sve se desilo ispred vozne stanice Maryland u istočnom Londonu, a građani su ga pretukli nakon što je bacio nepoznatu tekućinu u jednoj prodavnici na ljude koji su mu odbili dati novac.

Svjedok koji je snimio napad i koji je htio da ostane anoniman kazao je:

"Vidio sam čovjeka koji je došao na biciklu, imao je masku i prišao je čovjeku u prodavnici i zatražio da mu preda novac. Ovaj mu je odbio dati novac, a onda je zatražio da mu daju da nešto popije, ali su mu rekli da ode. Čovjek je zatim sišao s bicikla, izvukao bočicu iz džepa i počeo je bacati tečnost u pravcu tog čovjeka, koji ga je, zajedno s drugovima, uhvatio i počeli su ga tući. Nakon što su ga zalili mlijekom, ustao se i izvukao nož, ali je onda pobjegao"

Jednom od ljudi u prodavnici tečnost iz bočice je upala u oči i odvezen je u bolnicu. 

U Velikoj Britaniji je prošle godine zabilježen najmanje jedan napad kiselinom dnevno. Joanne Rand je bila prva žrtva. Vlada ove zemlje sad razmatra da uvrsti napad "korozivnim supstancama" u krivični zakon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije