Otac ju zalio kiselinom dok je bila beba, danas je manekenka

Radiosarajevo.ba
Otac ju zalio kiselinom dok je bila beba, danas je manekenka
Foto: Instagram / Anmol Rodriguez

Indijku Anmol Rodriguez (23) je napao njezin vlastiti otac. Dok je bila beba i dok ju je majka dojila zalio ih je kiselinom. Otac se htio riješiti žene i kćeri. Bio je nezadovoljan što su dobili kćer.

Majka je umrla, a Anmol je završila u bolnici. Pod nadzorom doktora je bila pet godina. Oca su osudili na zatvorsku kaznu, a Anmol je završila u sirotištu gdje je dobila obrazovanje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

This is what I do at coffee shops let me know in the comments what’s your hobbies. #artist #sketch #painting #drawing #art #hobby #passion #love

A post shared by I.Am.Priceless (@anmol_rodriguez_official) on

Bila sam mala i nisam shvaćala da se druga djeca razlikuju od mene dok nisam došla u sirotište. Tada sam vidjela da druga djeca drugačije izgledaju”, kaže Anmol.

Kasnije je završila studij i počela živjeti samostalno. Zahvaljujući svojim kontaktima među ženama političarkama, uspjela je stvoriti organizaciju koja pomaže djevojkama i ženama poput nje. Iako je izgubila jedno oko i ostali su joj ožiljci na licu, Anmol ponosno pozira kao manekenka. Jednoj je prijateljici koja je također ozlijeđena u napadu kiselinom pomogla da se uda.

Žrtvama pomažem edukacijom. Želim da shvate da mogu upotrijebiti svoje vještine, pronaći posao i živjeti od svojeg novca. Ja želim postati kao žrtva koja je preživjela napad kiselinom postati manekenka i proširiti svijest o tome da napad kiselinom ne mora značiti i kraj života. Nadam se da ću inspirirati žene da svoja lica ne pokrivaju već hodaju ponosne i samouvjerene”, kaže Anmol, piše The Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije