Bio protivnik vakcina pa završio na hospitalizaciji, a sada je pouka svima

4
Radiosarajevo.ba
Bio protivnik vakcina pa završio na hospitalizaciji, a sada je pouka svima
FOTO: Facebook / Travis Campbell

Travis Cambell iz Virginije, nakon što je odbijao da se vakciniše, zarazio se koronavirusom te je sada na hospitalizaciji, a vrijeme u bolnici koristi na to da putem društvenih mreža pozove druge i uče na njegovim greškama.

Cambell je u bolnici više od sedmicu dana zbog komplikacija izazvanim koronavirusom i zbog kojeg je zarazio i suprugu i dvoje njihove djece, prenosi NBC News.

"Mislili smo da smo nepobjedivi i da se nećemo zaraziti koronavirusom ako se ne vakcinišemo", rekla je njegova supruga Kellie Campbell

Kellie Campbell rekla je kako je njen suprug bio pozitivan na test 22. jula te da se vremenom njegovo stanje pogoršavalo. Na kraju je hospitalizovan, a sada brinu da ne bude morao biti priključen na respirator.

"Mislim, nije mogao doći do daha ... imao je temperaturu, letargičan, boljelo ga je sve. Prvobitno je bio u običnoj bolničkoj sobi, nakon toga su ga prebacili u sobu za intenzivnu njegu COVID-19, a sada je na odjelu za plućnu intenzivnu njegu", istakla je Campbell.

Uprkos svom stanju, Travis Campbell je odlučan u namjeri da napravi video zapise koje će dijeliti na Facebooku i ohrabrivati druge da se vakcinišu.

"Poručujem svim svojim prijateljima koji se nisu vakcinisali da je vrijeme da zaštitite svoju porodicu", napisao je Travis Campbell.

U videu objavljenom iz bolničkog kreveta u utorak navečer, Travis Campbell je zatražio od svojih pratitelja da razmisle da li bi radije planirali vlastite sprovode ili se vakcinisali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije