Bill Gates najavio veliki preokret u pandemiji na ljeto

4
Radiosarajevo.ba
Bill Gates najavio veliki preokret u pandemiji na ljeto
Twitter / Bill Gates

Osnivač Microsofta Bill Gates, vjeruje da bi moglo da dođe do preokreta u pandemiji.

"Stopa mortaliteta i zaražavanja mogla bi da padne ispod nivoa sezonskog gripa u slučaju da se u međuvremenu ne pojave novi, opasniji sojevi", izjavio je Gates za Bloomberg

On smatra da bi sa prirodnim imunitetom, imunitetom od vakcine i novim oralnim lijekovima "stopa smrtnosti i stopa bolesti trebalo da padnu prilično dramatično“.

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Još jedna policijska akcija u u BiH: Oduzeto oko 630 grama marihuane, jedna osoba uhapšena

Gates smatra kako će se ograničenja za vakcinaciju protiv COVID-a 19 u svijetu promijeniti do sljedeće godine, pošto se problemi snabijdevanja rješavaju i zamijenjuju pitanjima kako ih sve logistički distribuirati.

Vakcine su veoma dobre vijesti, a ograničenja u snabijdevanju će u velikoj mjeri biti riješena kada izađemo sredinom sljedeće godine, tako da ćemo biti ograničeni logistikom i potražnjom", rekao je.

Gates dodaje da još nije najjasnije kakva će potražna biti u određenim zemljama, posebno u području podsaharske Afrike.

Jedan od najbogatijih ljudi na planeti napominje da bi svijet trebalo da radi i na iskorjenjivanju gripa kako bi se smanjile prijetnje budućih pandemija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije