Ko je fatalna Ann Winblad u životu Bill Gatesa?

1
Radiosarajevo.ba
Ko je fatalna Ann Winblad u životu Bill Gatesa?
Twitter / Bill Gates

Bill i Melinda upoznali su se kasnih 80-tih godina prošlog stoljeća kada se ona priključila kompaniji Microsoft.

Zajedno imaju troje djece i zajednički vode Zakladu Bill & Melinda Gates.

Prije nego je 1987. u Microsoft, ali i u njegov život ušetala Melinda, Bill Gates bio je u vezi s Ann Winblad, privrednicom i investitoricom, piše Tportal.

Da su bili iznimno povezani i da je Gates i dalje htio u svom životu, potvrđuje zanimljiva priča koju je donio magazin Time, a u kojoj je jasno opisano kako je Ann nastavila biti i dalje dio njegovog života, iako su oboje osnovali nove porodice.

Još je 1997. novinar Walter Isaacson u svojoj priči o uspjehu Billa Gatesa za magazin Time spomenuo zanimljiv podatak o njegovoj bivšoj djevojc.

Tada je napisao: "Čak i sada Gates ima dogovor sa svojom suprugom da on i Winblad mogu nastaviti tradiciju i provoditi jedan zajednički odmor sami. Svakog proljeća, baš kao što su to činili više od desetljeća, Gates provodi produženi vikend s Winblad u kućici na plaži u Outer Banksu u Sjevernoj Karolini te voze buggijet po pijesku, puštaju zmajeve i šetaju plažom", 

Stoga ne čudi da je upravo ta priča isplivala na površinu nakon što su Bill i Melinda Gates sa svijetom podijelili svoju intimu, otkrivši da se razvode nakon 27 godina braka.

U službenim papirima i dalje stoji Ann Winblad kao vlasnica, a kuća, koja je izgrađena 1982. godine, iznajmljuje se još od 2016. godine.

Riječ je o kući na samom okeanu, koja se u oglasu opisuje kao 'kraljevski odmor za ljubitelje plaže', a koja je uređena sasvim skromno i rijetki bi pomislili da je kao takva idealna za bijeg jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.

S četiri spavaće sobe i dvije kupaonice te direktnim privatnim pristupom plaži, kuća je bila upravo takva - savršena za dvoje bivših ljubavnika.

Kako se pisalo u Timesu, bivši par se tamo nalazio jednom godišnje i to više od desetljeća, a predstavljali su to kao 'povezivanje' sa starim prijateljem.

U tom istom intervjuu, danas 70-godišnja Winblad dala je naslutiti kako su njih dvoje jako povezani.

"Razgovaramo o svijetu, sebi... čudimo se tome kako smo nas dvoje, vrhunski individualci, započeli veliku avanturu na rubovima tada malo poznate industrije i dospjeli u centar nevjerojatnog svemira".

Par se upoznao 1984. godine na kompjuterskoj konferenciji Ben Rosen - Esther Dyson i na početku su održavali virtualne sastanke. To je značilo da bi išli gledati isti film u isto vrijeme, ali u različitim gradovima, a o filmu su razgovarali mobitelom. Zbog nje je na neko vrijeme postao i vegetarijanac.

Bill Gates i Ann Winblad svoju su vezu prekinuli 1987. godine, najviše jer je pet godina starija privrednica željela osnovati porodicu, ali na to nije bio spreman Bill. Uprkos prekidu, ostali su bliski prijatelji, a navodno je od nje tražio 'blagoslov' kada se odlučio vjenčati s Melindom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije