Bill Gates iznenađen napadima na njega

4
Radiosarajevo.ba
Bill  Gates iznenađen napadima na njega
EPA / Bill Gates

Filantropi i suosnivač kompanije Microsoft Bill Gates izjavio je da je zatečen brojem, kako kaže, "luđačkih i zlonamjernih" teorija zavjere o njemu koje se šire na društvenim mrežama u vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

U današnjem intervjuu za Reuters, Gates je izjavio da bi volio da razmotri šta stoji zapravo iza takvih optužbi.

On je konstatovao da se iza milionskih objava na društvenim mrežama protiv njega i američkog infektologa Anthonyja Faucija, objavljenih tokom trajanja pandemije, po svemu sudeći krije strah od zaraze u kombinaciji sa ekspanzijom društvenih mreža.

"Ko bi mogao da pomisli da će dr Fauci biti meta takvih, zaista zlonamjernih teorija. Veoma sam iznenađen i nadam se da će to prestati", rekao je Gates.

Među brojnim teorijama zavjere na račun Gatesa najzastupljenija je ona da je pandemija namjerno izazvana kako bi se uspostavila kontrola nad stanovništvom i izvukao finansijski profit, a da vakcina treba da posluži da se ljudima ubizga mikročip za nadzor i kontrolu kretanja.

Ova teorija više puta je "raskrinkana" kao lažna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije