Bijela kuća otpustila petero zaposlenika: Pušili su marihuanu

1
Radiosarajevo.ba
Bijela kuća otpustila petero zaposlenika: Pušili su marihuanu
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Bijela kuća saopćila je da je otpustila petero zaposlenika zbog upotrebe marihuane iako je prije nekoliko sedmica najavljena blaža politika prema upotrebi lakih droga.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki objavila je tweet kojim potvrđuje pet otpuštanja i to nakon što je objavljeno da su deseci zaposlenika ili suspendirani, ili je od njih zatraženo da daju otkaz, ili su smješteni u posebni program rada na daljinu zbog prethodne upotrebe marihuane.

"Prije nekoliko sedmica objavili smo da je Bijela kuća sarađivala sa sigurnosnom službom na ažuriranju pravila kako bi osigurala da upotreba marihuane u prošlosti neće automatski diskvalificirati osoblje iz službe u Bijeloj kući", izjavila je Psaki.

Od zaposlenika Bijele kuće se tražilo da priznaju da su pušili marihuanu "ograničeno" te da pristanu na testiranje na droge.

Ona je navela da od stotine angažiranih ljudi samo njih petero koji su počeli raditi u Bijeloj kući više nisu zaposlenici kao rezultat nove politike.

Upotreba marihuane je legalna u nekim američkim državama, ali je zabranjena po federalnom zakonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije