Biden poručio: Uskoro ćemo proglasiti pobjedu

1
Radiosarajevo.ba
Biden poručio: Uskoro ćemo proglasiti pobjedu
FOTO: Facebook / Joe Biden

Predsjednički kandidat Demokratske stranke Joe Biden u četvrtak se obratio javnosti te ponovio da se svaki listić mora izbrojati te da ne sumnja da će on i kandidatkinja za potpredsjednicu Kamala Harris pobijediti.

"Niko ili ništa drugo osim američkog naroda neće birati predsjednika. Znači, svaki se listić mora izbrojati. To ćemo vidjeti, tako i treba biti. Demokracija je ponekad neuredna i zahtijeva strpljenje. To se strpljenje nagrađuje već više od 200 godina. Cijeli nam svijet zavidi na našem političkom sistemu. Osjećamo se dobro u ovom trenutku. Nemamo sumnje da ćemo pobijediti. Tražim mir, proces radi, glasovi se broje i uskoro ćemo znati rezultat. Bog vas blagoslovio i Bog blagoslovio naše vojnike", rekao je Biden.

Rekao je da će ubrzo proglasiti pobjedu.

Trenutni ukupni rezultat elektorskih glasova je: Biden - 264, Trump - 214 (uključeni su svi elektorski glasovi za koje je AP projicirao pobjedu). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije