Biden zbog pandemije prije izbora neće organizirati skupove, Trump ga ismijava

Radiosarajevo.ba
Biden zbog pandemije prije izbora neće organizirati skupove, Trump ga ismijava
Foto: EPA-EFE / Joe Biden

Demokratski kandidat za američke predsjedničke izbore Joe Biden izjavio je jučer da prati upute ljekara i da zbog pandemije neće prije izbora organizirati predizborne skupove, za razliku od njegovog protivnika, američkog predsjednika Donalda Trumpa.

 "Ovo je najčudnija kampanja u modernoj historiji, čini mi se", naglasio je pred novinarima u Wilmingtonu, u državi Delaware. 

"Pratit ću upute liječnika, ne samo zbog sebe, već zbog zemlje. To znači da neću organizirati skupove", dodao je glavni demokratski suparnik na predsjedničkim izborima u novembru i nekadašnji potpredsjednik u mandatu predsjednika Baracka Obame.

Donald Trump (74) je bio na udaru oštrih kritika zbog organiziranja skupa u Tulsi u Oklahomi, gdje se 20. juna okupilo više hiljada osoba u toj državi na jugu zemlje, u kojoj je zabilježen veliki broj oboljelih. 

Joe Biden (77) je precizirao da se nije testirao na koronavirus jer nema simptoma i ne želi nekome preuzeti mjesto, ali će to učiniti "uskoro" kada organizira javne susrete. 

Donald Trump i njegova ekipa za kampanju redovno se ismijavaju na račun Joea Bidena jer nije izlazio iz kuće u Wilmingtonu nakon naglog prekida kampanje sredinom marta zbog koronavirusa. 

Trumpova ekipa dovodi u pitanje njegove mentalne sposobnosti i tvrdi da se Biden skriva u podrumu kako ga niko ne bi vidio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije