Biden oštro o Putinu: "On je krvnik"

2
Radiosarajevo.ba
Biden oštro o Putinu: "On je krvnik"
Foto: CNN / Biden sa delegacijom prilikom susreta sa izbjeglicama

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je danas ruskog kolegu Vladimira Putina krvnikom, na susretu s ukrajinskim izbjeglicama u Varšavi.

Odgovarajući na pitanje "što misli o Vladimiru Putinu s obzirom na sve što radi ovim ljudima", Biden je kratko rekao: "On je krvnik", dok su susret izravno prenosile televizijske mreže s nacionalnog stadiona u Varšavi, piše CNN.

Ovo nije prvi put da američki predsjednik oštrim riječima opisuje Putina, kojeg ocjenjuje glavnim krivcem za rusku invaziju na Ukrajinu u kojoj su već izginule hiljade ljudi. Zadnjih dana ga je dvaput nazvao ratnim zločincem.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Vidljivo ganut susretom s izbjeglicama - među kojima su dvije osobe rekle da dolaze iz Mariupolja, luke na jugoistoku Ukrajine koja je velikim dijelom uništena u ruskom granatiranju - Biden je zagrlio dvije mlađe žene izbjeglice.

Sabirući dojmove nakon posjeta prihvatilištu otvorenom na stadionu, rekao je da su ga prekrasna djeca koju je vidio zamolila da moli za njihova oca, djeda i brata.

Istaknuo je da "dobro zna šta znači imati nekoga svoga u ratnoj zoni", misleći pritom na svog sina Beaua Bidena koji je 2015. umro od raka, a borio se u Iraku.

Na svom zvaničnom Twitter profilu jučer je Biden objavio informaciju kako su najavili novu revolucionarnu inicijativu između Europske unije i Sjedinjenih Država za smanjenje ovisnosti Europe o ruskoj energiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije