Pogledajte dolazak Bidena u Poljsku, evo šta je odmah dobio na aerodromu

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Bidena u Poljsku, evo šta je odmah dobio na aerodromu
Foto: EPA-EFE / Biden stigao u Poljsku

Američki predsjednik Joe Biden sletio je u petak u Rzeszow u Poljskoj kako bi se iz prve ruke uvjerio u međunarodne napore da se pomogne milionima Ukrajinaca koji bježe pred ratom u svojoj zemlji i posjetio američke vojnike koji jačaju istočno krilo NATO-a.

Na aerodromu Rzeszow-Jasionka, Biden je dobio izvještaj o pomoći civilima koji su izbjegli pred ruskim napadima, a kojih je najviše stiglo u Poljsku, piše Hina.

On je novinarima u četvrtak u Bruxellesu izjavio da će posjetom “ponovno pokazati spremnost SAD-a da humanitarno pomogne ljudima u i izvan Ukrajine”.

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Biden će se kasnije sastati s pripadnicima američke 82. zračne divizije koji su ondje raspoređeni radi jačanja istočnog krila NATO-a.

U petak navečer otputovat će u Varšavu i razgovarati s predsjednikom Andrzejom Dudom. U subotu bi trebao održati, kako je najavila Bijela kuća, vrlo važan govor.

Poljska se nada da će Bidenov posjet potvrditi obećanje SAD da će braniti “svaki pedalj” teritorija NATO-a. Varšava također želi više američkih vojnika na istočnim granicama Saveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije