Biden okrivio Putina za smrt Navaljnog: 'Nema sumnje da su to učinili…'

1
Radiosarajevo.ba
Biden okrivio Putina za smrt Navaljnog: 'Nema sumnje da su to učinili…'
Foto: EPA - EFE / Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden u petak je za smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog okrivio ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekavši da je njegova smrt dokaz brutalnosti ruskog predsjednika.

Američki predsjednik rekao je da zvanični Washington ne zna tačne detalje Navalnijeve smrti, ali je rekao da "nema sumnje da je smrt Navaljnog posljedica nečega što su učinili Putin i njegovi nasilnici".

"Nema sumnje. Putin je odgovoran za smrt Navaljnog. Ono što se dogodilo Navaljnom još je jedan dokaz Putinove brutalnosti. Niko se ne treba zavaravati", rekao je Biden.

Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača

Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača

Biden je u junu 2021. godine upozorio Putina na "razorne" posljedice ako Navaljni umre, a na pitanje novinara u Bijeloj kući šta bi američki odgovor podrazumijevao, predsjednik je rekao da postoji nekoliko opcija.

"Razmatramo čitav niz opcija", kazao je američki predsjednik.

Ruska kazneno-popravna služba saopćila je u petak da je Navaljni preminuo u zatvorskoj koloniji u kojoj je služio kaznu.

Služba je navela da je Navaljni izgubio svijest nakon šetnje arktičkim Jamalo-Nenečkim autonomnim okrugom, gdje se nalazi kolonija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije