Biden komentarisao Trumpov trijumf: 'Ulozi su visoki za budućnost SAD-a'

3
Radiosarajevo.ba
Biden komentarisao Trumpov trijumf: 'Ulozi su visoki za budućnost SAD-a'
Foto: EPA / Joe Biden

Predsjednik Joe Biden izrazio je svoje stajalište o održanim republikanskim predizborima u New Hampshireu, gdje je Donald Trump ostvario uvjerljivu pobjedu. Biden je istaknuo važnost nadolazećih općih izbora, tvrdeći da su ulozi iznimno visoki za budućnost Sjedinjenih Američkih Država.

"Sada je jasno da će Donald Trump biti republikanski kandidat. A moja poruka zemlji je da ulozi ne mogu biti veći. Naša demokratija. Naše osobne slobode, od prava na izbor do prava glasa. Naša ekonomija, koja je doživjela najjači oporavak od covida u svijetu", naglasio je Biden.

Unatoč tome što nije vodio kampanju niti se pojavio na glasačkom listiću u New Hampshireu zbog neslaganja između lokalnih i nacionalnih demokrata, Biden je zahvalio svim glasačima koji su pisali njegovo ime. Izrazio je duboku zahvalnost prema njima, nazivajući njihovu podršku "historijskom demonstracijom predanosti demokratskom procesu".

Pjesma Eurovizije | Uzbudljiva noć u Švedskoj: Dobili smo sve finaliste Eurosonga 2024

Pjesma Eurovizije | Uzbudljiva noć u Švedskoj: Dobili smo sve finaliste Eurosonga 2024

Bivši američki predsjednik Donald Trump postigao je laku pobjedu na predizborima u New Hampshireu, preuzimajući kontrolu nad utrkom za republikansku nominaciju. Ova pobjeda čini revanš protiv predsjednika Joea Bidena u predstojećim izborima u novembru još neizbježnijim.

Očekuje se da će politički okršaj između Trumpa i Bidena biti fokus cijele predsjedničke kampanje, a rezultati republikanskih predizbora u New Hampshireu samo su dodatno potvrdili Trumpovu snagu unutar stranke. Izbori u novembru očekuju se s posebnim interesom, budući da će odrediti smjer i liderstvo u Sjedinjenim Američkim Državama u narednim godinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije