Belgija: Učesnik korona partyja bježao od policije, pao i poginuo

2
Radiosarajevo.ba
Belgija: Učesnik korona partyja bježao od policije, pao i poginuo
FOTO: EPA / Ilustracija

Dojava o nedopuštenom okupljanju zbog pandemije koronavirusa koja je stigla u belgijskom Antwerpenu završila je tragično. Naime, dvadesetjednogodišnji mladić koji je bježao od policije, pao je s prozora i poginuo, piše The Brusselstimes.

Policija je stigla po dojavi u hotel zbog žalbe na buku, navode mediji.
Osam učesnika zabave pokušalo je pobjeći pred policijom, a mladić se iskrao kroz prozor i pao te je umro uprkos pokušajima reanimacije do dolaska vozila hitne pomoći.

Državno advokatstvo pokrenulo je istragu, a gradonačelnik Antwerpena Bart De Wever je šokiran zbog ovog tragičnog događaja.

“Smrt tako mlade osobe traži da ozbiljno preispitamo kakve posljedice po mentalno stanje nose dug period lockdowna, posebno za mlade ljude“, rekao je De Wever.

U Belgiji su u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa na snazi zabrane okupljanja i u posjetu jednom kućanstvu može doći samo jedna osoba.
Osobe uhvaćene na ilegalnim zabavama mogu biti kažnjene novačnom kaznom u vrijednosti od 750 eura, a organizatori do 4000 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije