Bečki aerodrom: Posebni COVID paketi za putnike

0
Radiosarajevo.ba
Bečki aerodrom: Posebni COVID paketi za putnike
Foto: Roman Boensch / Bečki aerodrom

Pred sezonu godišnjih odmora na aerodromu u Beču teku pripreme za ponovno otvorenje putničkog Terminala 1 koji je uslijed koronakrize bio zatvoren. Otvorenje je planirano 15. juna. Sigurnosne kontrole i polijetanja se i dalje odvijaju putem Terminala 3.

U pogonu su i svi kapaciteti za dolazne putnike. Na Terminalu 1 putnicima će se ponuditi posebni COVID-Care-putni paketi – "COVID-Care Premium Services".

Ovaj paket usluge izmedju ostalog obuhvata ekspresni check-in te lični COVID paket koji uključuje FFP2 masku, rukavice za jednokratnu upotrebu, 100 ml sredstva za dezinfekciju u vreći za višekratnu upotrebu. Po izboru je moguće bukirati i PCR test. U zdravstvenom centru aerodroma (Health Center Vienna Airport) pored PCR testa moguće je uraditi i brzi antigenski test sa rezultatom unutar 30 minuta. Rezultat PCR testa je dostupan za nekoliko sati, a najkasnije narednog dana, sa nalazom na njemačkom i engleskom jeziku. Cijena PCR testa za osobe iznad 18 godina iznosi 69 eura, za djecu 49, a cijena brzog antigenskog testa se kreće od 15 eura za djecu do 25 eura za odrasle.

Za ovogodišnju ljetnu sezonu aerodrom računa sa porastom broja putnika od oko 50 posto u odnosu na predkrizni period .

"Ovim korona kriza za zrakoplovstvo nažalost još dugo neće biti završena, ali su izgledi dobri", navode iz uprave Aerodroma Beč.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije