Bangladeš: Policija pucala na radnike termoelekrane koji su tražili povišicu

1
Fena
Bangladeš: Policija pucala na radnike termoelekrane koji su tražili povišicu
FOTO: EPA / Četvero je poginulo i mnogi drugi su ranjeni

Najmanje četiri osobe ubijene su, a mnogo njih je ranjeno u sukobu u kojem je policija pucala na radnike koji su tražili povišicu plata u termoelekrani koja se otvara uz kinesku podršku u jugoistočnom Bangladešu, saopćila je policija.

Policajci su bili prinuđeni da pucaju kada su ih demonstranti napali na gradilištu termoelektrane u Chittagongu, saopćio je lokalni policijski zvaničnik Azizul Islam koji je bio na mjestu incidenta, piše Fena.

„Četvero je poginulo i mnogi drugi su ranjeni. Pokušali smo da kontrolišemo situaciju“, kazao je Islam, dodavši da su najmanje šestorica policajaca među ranjenima.

Elektrana vrijedna 2,4 milijarde dolara i smještena 265 kilometara jugoistočno od prijestonice Dhake, glavni je izvor stranih ulaganja u Bangladeš i jedan je od niza kineskih projekata koje provodi Peking u nastojanju da stvori veze s Dhakom.

U 2016., kineska firma SEPCOIII Electric Power Construction potpisala je sporazum s grupom S Alam, bangladeškim konglomeratom odgovornim za građevinske radove na toj lokaciji.

Te su godine četvorica demonstranata koji su se protivili gradnji poginula nakon što su se mještani koji su bili za i protiv gradnje termoelektrane sukobili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije