Australski Qantas traži vakcinisanje svih uposlenika

1
Hina
Australski Qantas traži vakcinisanje svih uposlenika
Foto: EPA-EFE / Ilustracija/Avion kompanije Qantas

Australska aviokompanija Qantas u srijedu je objavila da će od svih zaposlenika tražiti vakcinisanje protiv virusa COVID-19.

Piloti, posada i uposlenici aerodroma morat će biti u potpunosti vakcinisani do 15. novembra, a ostali do 31. marta iduće godine, objavila je ova  kompanija.

Postojat će izuzetak za oni koji se iz medicinskih razloga ne mogu vakcinisati. Qantas je objavio kako je anketa pokazala da je 89 posto uposlenika već imunizirano ili to planira učiniti.

U parku ispred Predsjedništva BiH pronađeno tijelo: Policija i Hitna pomoć na terenu

U parku ispred Predsjedništva BiH pronađeno tijelo: Policija i Hitna pomoć na terenu

Australski avioprijevoznik ovaj mjesec je poručio kako će 2,5 hiljade njegovih uposlenika ostati kod kuće najmanje dva mjeseca bez plate, u vrijeme općeg karantina koji je srezalo putovanja unutar Australije.

Qantas je prije toga objavio da će tražiti od svih međunarodnih putnika da budu imunizirani kad se australijske granice ponovno otvore.

Ranije ovaj mjesec obavezno vakcinisanje zaposlenika najavio je i američki United Airlines, a isto traži i Cathay Airlines, aviokompanija iz Hong Konga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije