Australija razmatra ponovno otvaranje svojih međunarodnih granica

0
Radiosarajevo.ba
Australija razmatra ponovno otvaranje svojih međunarodnih granica
EPA / Kontrola putnika

Australija će razmotriti postupno ponovno otvaranje svojih međunarodnih granica kako bi stanovnicima koji su potpuno cijepljeni protiv COVID-19 omogućili putovanje u inostranstvo, izjavio je australski premijer Scott Morrison.

Australija je u martu prošle godine zatvorila svoje međunarodne granice što je pomoglo da izbjegnu veliki broj zaraženih kakav je viđen u drugim zemljama. Dosad su imali nešto više od 29.400 slučajeva covida-19 i 910 smrtnih slučajeva, piše Hina.

Australijski državljani i stanovnici koji imaju dozvolu za boravak ne mogu trenutno napustiti zemlju zbog koronavirusa, osim ako iz nekog razloga nisu izuzeti od te mjere, dok putnici koji se vraćaju iz inozemstva moraju provesti dva tjedna u karanteni u hotelu o svom trošku.

"Prvi cilj je Australcima koji su cijepljeni omogućiti kretanje i putovanje, posebno u važne svrhe", rekao je Morrison. To znači da bi cijepljeni ljudi mogli putovati u inozemstvo zbog poslovnih i osobnih hitnih slučajeva a po povratku bi proveli karantenu kod kuće.

Bilo kakvo takvo otvaranje ne bi se dogodilo prije cijepljenja ranjivih ljudi, jer bi putnici po povratku mogli donijeti najmanje 1.000 novih slučajeva tjedno u zemlju, rekao je Morrison.

U ponedjeljak će se otvoriti tzv. putnički balon" između Australije i Novog Zelanda, jedan od prvih takvih sporazuma od pojave pandemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije