Armenski premijer traži hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti: I oni se obratili Rusiji za pomoć

2
Radiosarajevo.ba
Armenski premijer traži hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti: I oni se obratili Rusiji za pomoć
Foto: Printscreen / Sukob u Karabahu

Armenski premijer Nikol Pašinjan sazvao je sastanak Vijeća sigurnosti povodom, kako tvrdi, "antiterorističkih mjera Bakua u Nagorno-Karabahu", saopštilo je Vijeće sigurnosti Armenije.
 
"Sastanak Vijeća sigurnosti Armenije održava se pod rukovodstvom premijera Nikola Pašinjana. Na dnevnom redu sastanka su velike vojne akcije koje je pokrenuo Azerbejdžan protiv Nagorno-Karabaha", navodi se u saopštenju.

Armensko Ministarstvo vanjskih poslova apelovalo je na ruske mirovnjake u Karabahu da intervenišu i spriječe "agresiju u punom obimu" protiv lokalnog stanovništva.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana ranije je saopćilo je da je 'pokrenuta antiteroristička operacija u cilju ponovnog uspostavljanja ustavnog poretka u Karabahu'.

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

Još jedna nesreća na bh. putevima: Automobil završio na krovu

U saopćenju Ministarstva navodi se da su armenske oružane snage u oblasti Karabaha u Azerbejdžanu u posljednjih nekoliko mjeseci sistematski otvarale vatru na položaje azerbejdžanske vojske, nastavile postavljati mine i gradile utvrđenja i položaje, što je dovelo do porasta tenzija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije