Arapske zemlje osudile napad: Terorizam nema religiju ili domovinu

Anadolija
Arapske zemlje osudile napad: Terorizam nema religiju ili domovinu
Arapske zemlje osudile su oružani napad koji je izveden u Las Vegasu, u saveznoj američkoj državi Nevadi, a u kojem je, prema posljednjim podacima, smrtno stradalo najmanje 59 ljudi.

Iz egipatskog Ministarstva vanjskih poslova saopćeno je da ovi napadi, koji su usmjereni ka tome da uplaše građane, predstavljaju kršenje humanitarnih principa.

"Ovaj napad pokazuje da terorizam nema religiju ili domovinu", saopćeno je iz palestinskog Udruženja Ezher.

Pozvali su međunarodnu zajednicu da se zajedno bore protiv grupa koje se bave radikalizmom i idejama koje promovišu mržnju.

Pismo saučešća američkom predsjedniku Donaldu Trumpu uputio je i palestinski predsjednik Mahmoud Abbas.

Porodicama poginulih izrazio je saučešće, a ranjenima poželio brzo ozdravljenje. Pismo saučešća uputili su i jordanski kralj Abdullah Drugi kao i katarski emir Tamim bin Hamad al Thani.

U hotelskoj sobi u kojoj je odsjedao napadač Stephen Paddock (64) pronađeno je 16 automatskih puški, a u njegovom domu pronađeno je 18 pištolja i veća količina municije. Osim toga, u vozilu napadača pronađen je amonijum nitrat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije