Analiza DNA potvrdila: Raskomadano tijelo pripada kineskoj influencerici

0
Radiosarajevo.ba
Analiza DNA potvrdila: Raskomadano tijelo pripada kineskoj influencerici
Foto: Instagram / Abby Choi

Ljudski ostaci otkriveni u selu Tai Po pripadali su ubijenoj manekenki iz Hong Konga Abby Choi.

Testiranje DNA je potvrdilo da su lobanja otkrivena u velikom loncu za juhu i dvije noge pronađene u frižideru ostaci 28-godišnje influencerice, rekao je izvor upoznat sa slučajem za Sout China Morning Post.

Neki dijelovi Choinog tijela, uključujući torzo i ruke, još nisu pronađeni, objavila je policija.

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Saobraćajna nesreća u BiH: U sudaru četiri vozila u tunelu povrijeđeno više osoba

Podsjetimo, policija u Hong Kongu podigla je optužnicu protiv bivšeg supruga manekenke i influencerice Abby Choi te njegovih roditelja, nakon što su prije dvije sedmice pronađeni dijelovi tijela.

Choin bivši suprug Alex Kwong (28), njegov brat Anthony (31) i njihov otac Kwong Kau (65) suočavaju se s optužbama za ubistvo, dok je protiv njegove majke Jenny Li (63) podignuta optužnica za ometanje istrage, objavila je kineska televizija RTHK.

Jezivi je slučaj izašao na vidjelo nakon što su hongkonški policajci pronašli Choino tijelo, zajedno s njezinom ličnom kartom, kreditnim karticama i drugim stvarima. Tijelo je bilo raskomadano, a ostaci pohranjeni u frižider u ruralnoj seoskoj kući u Tai Pou, prigradskom dijelu Hong Konga prema granici s kontinentalnom Kinom. U kući su također pronađeni mesoreznica, električna pila i nešto odjeće.

Istraga je pokrenuta nakon što je nekoliko dana ranije prijavljen njezin nestanak. Choin bivši suprug uhapšen je 25. februara na trajektnom pristaništu na jednom od gradskih otoka, a njegov brat i roditelji uhapšeni su dan ranije. Peta osumnjičena, 47-godišnja žena, uhapšena je 26. februara.

Choi, model i influencerica na društvenim mrežama s više od 100.000 pratitelja na Instagramu, nedavno je osvanula na digitalnoj naslovnici luksuznog časopisa L'Officiel Monaco.

"Na desnoj stražnjoj strani lobanje pronađena je udubina, patolog vjeruje da je to uzrok smrti", rekao je načelnik policije Alan Chung.

Dodao je kako se vjeruje da je Choi napadnuta u automobilu i da je bila bez svijesti kada je dovedena u kuću.

Choi je sa svojim bivšim suprugom i njegovom porodicom vodila financijske sporove oko desetaka miliona hongkonških dolara, rekao je ranije Chung dodavši da su "neki ljudi" bili nezadovoljni načinom na koji je Choi postupala sa svojom imovinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije