Manekenka kojoj je dečko kiselinom unakazio lice i dalje ponosno pozira: Pokazala novog partnera

1
Radiosarajevo.ba
Manekenka kojoj je dečko kiselinom unakazio lice i dalje ponosno pozira: Pokazala novog partnera
Foto: Instagram / Gessica Notaro

Italijanska manekenka Gessica Notaro (33) prije šest godina je došla na naslovnice svih svjetskih medija kada je bivši dečko polio kiselinom i unakazio.

Napad se dogodio ispred njene kuće u Riminiju na istočnoj obali Italije kada je djevojka izašla iz kuće. Policija je uhapsila njenog bivšeg dečka, 35-godišnjeg Jorgea Edsona Tavaresa.

Par se upoznao radeći zajedno u vodenom parku gdje se održavaju programi s delfinima ''Delfinario'', a Gessica je radila i na televiziji.

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Nakon što su prekinuli vezu, Tavares je jednom prijavljen zbog uznemiravanja.

Dva je mjeseca provela u bolnici u Riminiju, zatvorena u vrlo strogim uslovima. Prije napada bila je jedna od najljepših žena u Italiji, ali tvrdi da ne žali zbog izgleda.

"Želim da vidite što mi je učinio. Ovo nije ljubav. Dok mi je kiselina grizla lice, molila sam Boga da uzme moju ljepotu, ali da mi ostavi vid", kazala je u televizijskoj emisiji Maurizija Costanze gdje je skinula svoje zavoje i prvi put pokazala ožiljke tri mjeseca nakon napada.

U vrijeme napada bila je aktivna zabrana prilaska koju je Gessica zatražila na sudu jer joj je prije toga više puta prijetio.

"Čak i kada oporavim, imat ću emocionalne ožiljke do kraja života. Svaki put kada izađem iz automobila i krenem kući, proživljavat ću tu scenu", rekla je tada Gessica kojoj je taj događaj promijenio život.

Princ Harry je pozvan na krunidbu svoga oca, kralja Charlesa: Ne zna se hoće li doći

Princ Harry je pozvan na krunidbu svoga oca, kralja Charlesa: Ne zna se hoće li doći

Počela se boriti za ženska prava i podvrgnula se rekonstruktivnim operacijama te i dalje sudjeluje na modnim revijama i pozira za časopise.

Na Instagramu je prati 412 hiljada ljudi, a prošle godine se i zaručila za FIlippa Bolognija, italijanskog reprezentativca u konjičkim sportovima.

Video prosidbe objavili su na društvenim mrežama, a Filippo je zaprosio na terenu, nakon Svjetskog kupa.

"Filippo mi je postavio najljepše pitanje u našim životima. Osjećaj je bio na pola puta između leptirića u stomaku i srca u grlu. Svako ko me poznaje zna da nikada nisam pustila suzu u javnosti, ali ovaj put sam bio presretna da se nisam mogla suzdržati. Ti si moje svjetlo, moj život, moj najbolji prijatelj, osoba koju poštujem najviše na svijetu i najdivniji dečko kojeg mogu poželjeti. Sretni smo u ovim trenucima dok maštamo o zajedničkoj budućnosti", napisala je Notaro.

Filippo i Gessica upoznali su se 2019. godine, na utrkama konja u Veroni. I Gessica ima veliku strast prema jahanju još od djetinjstva, a i danas se okušava u  jahanju.

Ponosno ističu kako ih je spojila zajednička ljubav prema konjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije