Analiza AirHelpa: Ovo su najgori svjetski aerodromi

0
Radiosarajevo.ba
Analiza AirHelpa: Ovo su najgori svjetski aerodromi
Foto: EPA-EFE / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Lisabonski internacionalni aerodrom najgori je aerodrom u svijetu prema kriterijima portala AirHelp, a zanimljivo je kako se njih osam od ukupno deset najgorih nalazi upravo na području Europe.

Kako bi napravio ovaj poredak, AirHelp se koristio kriterijima tačnosti aerodroma, kvalitetom usluge te ponudom u aerodromskim trgovinama, a lisabonski se pokazao najgorim zbog primjedbi brojnih putnika koji na graničnu kontrolu moraju čekati i do šest sati.

Loše je prošao i aerodrom u Kuvajtu, gdje se putnici uglavnom žale na smrad i neprofesionalan te užasno spor ukrcaj, a statusu drugog najgoreg aerodroma na ljestvici očito ne doprinosi činjenica da je ovaj aerodrom ujedno i vojna baza koju koristi kuvajtski Air Force.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Treći najgori aerodrom u svijetu jest onaj u nizozemskom Eindhovenu. Riječ je o drugom najvećem aerodromu u Nizozemskoj kroz koji godišnje prođe 6,7 miliona putnika, a dio njih nezadovoljan je bezobraznim osobljem dok se neki žale da ih "tretiraju kao stoku".

Međunarodni aerodrom Henri Coandă u Bukureštu dospio je na četvrto mjesto jer putnici nisu zadovoljni njegovim retro izgledom kao niti agresivnim osobljem dok je peti aerodrom na Malti - ponajviše jer je putnicima premalen, a zabilježeni su prigovori onih koji kažu da su tokom čekanja bili prisiljeni spavati na podu, jer nije bilo dovoljno klupa.

Zato što ga mnogi doživljavaju kao "prevaru", aerodrom Manchester dospio je na šesto mjesto, a komentar se uglavnom odnosi na preskupi parking za automobile.

Sedmi je aerodrom Paris Orly na kojoj se duty free shopovi zatvaraju već u 20 sati, a navodno su jako spore i granične kontrole.

Na osmo mjesto dospio je još jedan portugalski aerodrom, onaj u Portu, oko kojega su mišljenja podijeljena - naime, neki smatraju da je odličan, a neki ga pak kritiziraju zbog loše hrane i dugačkih redova.

Aerodrom Billy Bishop u Torontu dospio je na deveto mjesto, a deseti najgori je London Gatwick. Na njega se uglavnom žale jer je bučan i preužurban te nije prilagođen potrebama djece. Isti aerodrom na popisu najgorih našao se i 2020. godine, i to na ljestvici Forbesa, prenosi Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije