Američki ministar odbrane hospitaliziran: Uslijed komplikacija, hitno je prevezen u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Američki ministar odbrane hospitaliziran: Uslijed komplikacija, hitno je prevezen u bolnicu
Foto: EPA - EFE / Lloyd Austin

Američki ministar odbrane Lloyd Austin doživio je infekciju urinarnog trakta nakon operacije kojom mu je liječena dijagnoza raka prostate, saopćili su doktori. U saopćenju su istakli da je rak otkriven rano i rekli da su prognoze izvrsne.

Lloyd Austin (70) suočio se s kritikama koje su mu upućene nakon što je otkriveno da visoki vojni zvaničnici i Bijela kuća nisu znali za njegovu posjetu bolnici tri dana ranije.

On se ispričao zbog nedostatka obavještenja javnosti, izjavivši da nije "uradio sve u svojoj mogućnosti da javnost bude adekvatno obaviještena".

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Pentagon je potvrdio da je Austin zadržan na hospitaliziciji nakon uspješne operacije. Portparol nije dao više informacija o tome kada će biti otpušten.

"Oporavak ministra Austina odvija se odlično, u dobrom je raspoloženju, u kontaktu je sa svojim najvišim osobljem i ima potpuni pristup potrebnim sigurnim komunikacijskim sredstvima te i dalje prati dnevne operacije Ministarstva odbrane širom svijeta", rekao je portparol novinarima.

Amerikanci spremaju nove napade: 'Zaštitit ćemo vojnike'

Amerikanci spremaju nove napade: 'Zaštitit ćemo vojnike'

Lloyd Austin primljen je u bolnicu 22. decembra 2023. godine radi "minimalno invazivnog" hirurškog zahvata radi uklanjanja raka.

Vratio se u bolnicu 1. januara 2024. godine nakon što su se pojavile "komplikacije" izazvane postupkom, a procjena je otkrila infekciju urinarnog trakta. Premješten je u jedinicu intenzivne njege radi daljnje obrade.

Ministar je bio na udaru kritika s obzirom na to da nije obavijestio Bijelu kuću i visoke zvaničnike Pentagona o svom boravku u bolnici. Zamjenica ministra obrane, Kathleen Hicks, nije bila obaviještena o njegovom boravku u bolnici uprkos tome što je zamoljena da preuzme neke od njegovih odgovornosti.

Šef osoblja Bijele kuće Jeff Zients uputio članove predsjednikovog kabineta da obavijeste kada nisu u mogućnosti obavljati svoje dužnosti, prenosi BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije