Snažna poruka iz Washingtona: "Sada je jasno kako će Amerikanci reagirati ako Dodik odluči..."

29
Radiosarajevo.ba
Snažna poruka iz Washingtona: "Sada je jasno kako će Amerikanci reagirati ako Dodik odluči..."
Foto: Arhiv / Ivica Puljić i Milorad Dodik

Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini su saopćili da su Specijalne jedinice Kopnene vojske SAD-a i Oružane snage Bosne i Hercegovine u regiji Tuzle i Brčkog završile uspješnu bilateralnu obuku zrak-zemlja s kontrolorima zajedničkog napada na terminalima (JTAC) i dva F-16 Fighting Falcona američkih zračnih snaga.

"Obuka je bila dio napora američkih snaga da razmijene taktike, tehnike i procedure s OS BiH, kao i da pokažu predanost Sjedinjenih Država osiguranju teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH. Sjedinjene Države neće stajati po strani dok se Daytonski mirovni sporazum i institucije BiH dovode u pitanje", jasno su poručili iz Ambasade SAD u BiH.

Nakon ove objave Ambasade SAD u BiH, oglasio se i poznati bh. novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Njegovu objavu na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter) prenosimo u cijelosti:

"Valjda je sada svakome jasno kako će Amerikanci reagirati ako Dodik odluči otcijepiti RS od BiH. Oni neće dopustiti da se to dogodi. BiH se neće raspasti. Molim zlonamjerne duše da se odmore dan-dva i da pišu svoje gluposti o nečemu drugom. Evo teme - kako smo ispali glupi", napisao je Ivica Puljić na X.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (29)

/ Povezano

/ Najnovije