Američki mediji: Sve je spremno za ruski napad na Ukrajinu

1
Radiosarajevo.ba
Američki mediji: Sve je spremno za ruski napad na Ukrajinu
The Guardian / Ilustracija

Posljednih dana došlo je do eskalacije situacije između Rusije i Ukrajine, a paralelno s time stižu dramatične izjave zapadnih sila o tome da je invazija Rusije na Ukrajinu pitanje trenutka i da se sprema potpuni napad, piše CBS News.

"Svi znakovi ukazuju na to da Rusija planira potpuni napad na Ukrajinu", kazao je u subotu glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u ARD-ovoj emisiji.

Bijela kuća smatra da Rusija može napasti Ukrajinu u bilo kojem trenutku pa će predsjednik Joe Biden zbog toga danas sazvati sastanak nacionalnog vijeća sigurnosti, saopšteno je večeras.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Putin je jučer nadgledao veliku vojnu vježbu pod nazivom "Grom" koja se inače održava svake godine u ljeto. Tokom vježbe je simuliran nuklearni napad.

Vježbi je prisustvovao i bjeloruski predsjednik Lukašenko. Istovremeno, Putin i Lukašenko su produžili vojne vježbe u Bjelorusiji koje su danas trebale biti završene.

Ruski separatisti su u jučerašnjim granatiranjima ubili dva ukrajinska vojnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije