Američki general: Ukrajincima predstoji još jedna važna bitka

0
Radiosarajevo.ba
Američki general: Ukrajincima predstoji još jedna važna bitka
Foto: EPA-EFE / Zapovjednik američke vojske, general Mark Milley

Američki general Mark Milley rekao je da očekuje da će rat Rusije s Ukrajinom biti "duga muka" dok se Ukrajina bori da održi svoj teritorijalni integritet bez ikakvih znakova na horizontu da će Kremlj zaustaviti svoju agresiju.

“Rekao bih da 'kako izgleda pobjeda?' Mislim da je pobjeda u tome što je Ukrajina ostala slobodna i nezavisna nacija kakva je bila od 1991. godine s netaknutim teritorijalnim integritetom. To će biti veoma teško. To će biti dugačak posao”, rekao je Milley u četvrtak senatskom odboru za oružane snage u SAD.

Ukrajina je uspješno porazila početni napad Rusije na Kijev, rekao je Milley, ali je napomenuo da je pred njima bitka u jugoistočnom dijelu zemlje jer je Rusija tamo preusmjerila svoje ratne napore.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

„Uspjeli su da pobijede ruski napad na Kijev, ali predstoji značajna bitka dole na jugoistoku, dole oko regiona Donbas-Donjeck gdje Rusi namjeravaju da dobiju masovne snage i nastave sa napadom“, rekao je Milley te dodao:

"Tako da mislim da je trenutno otvoreno pitanje kako se ovo završava. U idealnom slučaju, Putin odlučuje da prekine vatru, zaustavi svoju agresiju i kao neku vrstu diplomatske intervencije. Ali, trenutno to ne izgleda kao da je na horizontu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije