Zelenski: Rusi su gotovo uništili Mariupolj

0
Fena
Zelenski: Rusi su gotovo uništili Mariupolj
Foto: Ukrinform / Predsjdnik Ukrajine Volodomir Zelenski

Ruske snage gotovo su uništile južnoukrajinski grad Mariupolj i nije isključeno da neprijatelj želi uništiti i Odesu.

"Bio je to grad s pola miliona stanovnika, a tamo je ostalo još oko 100.000 ljudi. Ali praktički nema neoštećene zgrade. Gotovo sve zgrade u gradu su potpuno uništene. Ruska vojska je uništila sve: bolnice, porodilište, stambene zgrade i gradsko pozorište u kojem su se civili skrivali od bombi. Mariupolj je gotovo uništen. Siguran sam da ste gotovo svi već vidjeli kako grad sada izgleda", rekao je predsjdnik Ukrajine Volodomir Zelenski u video obraćanju grčkom parlamentu, javlja izvještač Ukrinforma.

Skrenuo je pažnju na činjenicu da je nakon što su se ruske snage približile Mariupolju, miran grad pretvoren u "ruševine". Osim toga, ovaj će grad uvijek biti dom velike grčke zajednice. Grčka zajednica u Ukrajini jedna je od najvećih na svijetu.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

"Naši su narodi stoljećima živjeli jedni uz druge, odgajali djecu i gradili budućnost", rekao je Zelensky.

Kazao je da je Odesa danas još jedan grad koji bi Rusija mogla pokušati uništiti, baš kao što su to učinili s Mariupoljom. Danas u gradu nema granatiranja samo zato što ukrajinske oružane snage odbijaju ruske napade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije