Američka zastupnica Jackie Walorski poginula u saobraćajnoj nesreći

0
Radiosarajevo.ba
Američka zastupnica Jackie Walorski poginula u saobraćajnoj nesreći
Foto: EPA-EFE / Jackie Walorski

Američka zastupnica Jackie Walorski, republikanka, poginula je u srijedu u saobraćajnoj nesreći u svom sjevernom okrugu Indiane, objavio je njen ured.

"Jackienog supruga je upravo obavijestio ured šerifa okruga Elkhart da je Jackie danas poslijepodne poginula u prometnoj nesreći. Vratila se kući kako bi bila sa svojim Gospodinom i Spasiteljem, Isusom Kristom. Molim vas, zadržite njezinu obitelj u svojim mislima i molitvama. Mi ćemo nemam više komentara u ovom trenutku", navodi se u saopćenju njezina ureda, prenosi Glas Amerike.

Ured šerifa okruga Elkhart saopćio je da su vlasti pozvane na mjesto sudara dvaju vozila malo poslije podneva. Policija je rekla da je automobil skrenuo lijevo od središnje trake i frontalno se sudario s SUV-om u kojem se vozila Walorski, ubivši Walorski, 58, i još dvoje u vozilu.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

U nesreći je poginula i 55-godišnja žena koja je vozila drugi automobil, rekla je policija.

Walorski, koja je služila u Povjerenstvu za načine i sredstva Predstavničkog doma, prvi je put izabrana za predstavnicu 2. kongresnog okruga Indiane 2012. Prethodno je bila u tri mandata u državnom zakonodavnom tijelu.

Walorski je rođena u South Bendu i živjela je blizu Elkharta u Indiani. Ona i njezin suprug prethodno su bili misionari u Rumunijij, gdje su osnovali zakladu koja je opskrbljivala hranu i medicinske potrepštine siromašnoj djeci. Radila je kao televizijska reporterka u South Bendu prije nego što se okrenula politici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije