Turković razgovarala sa kongresmenom Meuserom i senatorom Cardinom

1
Radiosarajevo.ba
Turković razgovarala sa kongresmenom Meuserom i  senatorom Cardinom
Foto: MVPBiH / Bisera Turković boravi u Washingtonu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Washingtonu je održala odvojene sastanke sa kongresmenom Danom Meuserom, članom Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD-a i senatorom Benom Cardinom, članom Komiteta za vanjske poslove Senata SAD-a.

Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji te je naglašena važnost aktiviranja reformskih procesa.

Tokom sastanka sa Meuserom, istaknuti su dobri odnosi dvije države i čvrsto partnerstvo Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine.

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Kongresmen Meuser je iskazao interesovanje za posljednja dešavanja, podcrtavajući važnost stabilnosti cijele regije za interese SAD-a.

Senator Cardin je istaknuo da SAD ostaju predane snažnoj podršci Bosni i Hercegovini i njenom napretku.

Između ostalog, bilo je govora o aktivnostima međunarodne zajednice za deblokadu reformi, euroatlantskim integracijama, te borbi protiv korupcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije