Američka kongresmenka čestitala Dan nezavisnosti BiH, upozorila na Dodika i Rusiju

Radiosarajevo.ba
Američka kongresmenka čestitala Dan nezavisnosti BiH, upozorila na Dodika i Rusiju
Foto: EPA-EFE / Eddie Bernice Johnson (treća s lijeva na desno)

Dopredsjedavajuća Kluba američkog Kongresa o Bosni i Hercegovini Eddie Bernice Johnson čestitala je našoj domovini Dan nezavisnosti.

"Kao dopredsjedavajuća Kongresnog kluba za Bosnu, željela bih čestitati ljudima ove prelijepe zemlje 30 godina nezavisnosti.

U ovim teškim vremenima, dok ljudi u Bosni i Hercegovini gledaju kako autoritarni diktatori napadaju svoje sugrađane Europljane, ključno je da pomno pratimo događaje koji se događaju u Bosni i Hercegovini.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Milorad Dodik, bosanski Srbin, član tročlanog Predsjedništva zemlje, nastavlja s opasnim nastojanjima da potkopa mir i stabilnost Bosne i Hercegovine, koji traju od potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Pozdravljam sankcije koje je Dodiku nametnulo Ministarstvo trezora ranije ove godine zbog pokušaja stvaranja paralelnih institucija unutar bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Poput Ukrajine, Bosna i Hercegovina još nije članica NATO-a ili Europske unije. Suočena je s stalnim prijetnjama od svojih susjeda i RS-a koji podržava Kremlj. Nužno je da globalna zajednica promatra bliske veze između RS-a i Ruske Federacije, kao i nametnuti sve dodatne sankcije kako bi se osiguralo da ruski oligarsi ne mogu izbjeći one koje su im trenutno nametnute", napisala je ona na svojoj stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije