Američka pjevačica Halsey donira novac za Palestinu

0
AA
Američka pjevačica Halsey donira novac za Palestinu
Foto: EPA - EFE / Halsey

Američka pjevačica Ashley Nicolette Frangipane, poznatija kao Halsey, izjavila je da žali što se još nije oglašavala povodom izraelskih napada na Gazu te poručila da će poslati donaciju organizacijama koje dalje šalju pomoć Palestini.

Halsey je na društvenoj mreži Instagram izrazila podršku borbi i slobodi palestinskog naroda.

Izrazila je žaljenje što ranije nije uputila poruku o najnovijim događajima u Gazi, podsjetivši da je ranije podržala suverenitet palestinskog naroda.

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Vlada FBiH: Za unapređenje socijalne zaštite u Federaciji BiH iz budžeta više od 26.300.000 KM

Skrećući pažnju na rastuću islamofobiju u svijetu, američka pjevačica je istakla da svako ima pravo na slobodan i siguran život.

Halsey je najavila da će donirati novac organizacijama koje dostavljaju pomoć Palestini.

Objava Halsey na Instagramu

Izraelski napadi na Pojas Gaze traju već 40 dana, a najmanje 11.320 Palestinaca je ubijeno, među kojima više od 7.800 žena i djece, dok je više od 29.200 povrijeđeno.

Od prošlog mjeseca hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, oštećene su ili uništene u nemilosrdnim izraelskim vazdušnim i kopnenim napadima na opkoljenu enklavu.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije