Angelina Jolie: "Gaza postaje masovna grobnica..."

3
Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie: "Gaza postaje masovna grobnica..."
Foto: Anadolija/ Radiosarajevo.ba / Angelina Jolie ponovo izazvala pažnju svjetskih medija

Angelina Jolie, slavna glumica, redateljica, humanitarka i UN-ova veleposlanica dobre volje, izazvala je pažnju svjetske javnosti svojim snažnim izjavama o sukobu u Gazi.

Na svom Instagram profilu, Jolie je podijelila svoju duboku zabrinutost za sudbinu palestinskih civila i osudila eskalaciju nasilja koja je zadesila ovu regiju. Njene riječi odjeknule su širom svijeta i podsjetile nas je na nužnost humanitarne pomoći i mirnog rješenja za ovu krizu.

Angelina Jolie dugo se posvećuje humanitarnom radu i borbi za prava izbjeglica i žrtava sukoba širom svijeta. Njena izjava na Instagram profilu odražava njenu strastvenu borbu za pravdu i mir. Pozvala je svjetske lidere da zahtijevaju humanitarno primirje i spriječe daljnje nepravde prema palestinskim civilima.

BHMeteo objavio najnoviju fotografiju sa planine u BiH: Snježna idila u aprilu

BHMeteo objavio najnoviju fotografiju sa planine u BiH: Snježna idila u aprilu

Angelina Jolie, svojim riječima i djelima, nastavlja biti glas za one koji nemaju glas. Njezina strastvena borba za mir i prava čovjeka inspiriše nas da se založimo za humanitarnu pomoć, dijalog i mirno rješenje sukoba u Gazi.

Njene riječi podsjećaju nas da smo svi zajedno odgovorni za stvaranje boljeg svijeta za buduće generacije.

"Ovo je namjerno bombardiranje zarobljenog stanovništva koje nema gdje pobjeći. Gazu su pretvorili u otvoreni zatvor gotovo dva desetljeća i brzo postaje masovna grobnica. 40% ubijenih su nevina djeca. Cijele obitelji se ubijaju. Dok svijet gleda i uz aktivnu podršku mnogih vlada, milijuni palestinskih civila - djeca, žene, obitelji - su kolektivno kažnjeni i dehumanizirani, uz uskraćivanje hrane, lijekova i humanitarne pomoći protiv međunarodnog prava. Odbijanjem traženja humanitarnog primirja i blokiranjem UN-ova Vijeća sigurnosti da nametne primirje objema stranama, svjetski lideri su suučesnici u ovim zločinima.", napisala je Angelina na svom Instagram profilu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije