Saopćenje / Ambasada u Australiji: U Melbourneu nema nastradalih državljana BiH

10. 11. 2018. u 10:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ambasada Bosne i Hercegovine u Australiji obavještava javnost u Bosni i Hercegovini da u posljednjem terorističkom napadu koji se 9. novembra desio u centru Melbournea, i u kojem je od ubodnih rana umrla jedna osoba a ranjeno još tri, nije stradao nijedan građanin Bosne i Hercegovine.

Napad u Melbourneu, ima mrtvih: Autom udario u zgradu, pa nožem napao ljude

"Napadač, kojega je u akciji ubila policija iz Melbournea, je porijeklom iz Somalije i tvrdi se da je bio radikaliziran od strane pripadnika Islamske države", navodi se u saopćenju koje je poslao ambasador Mirza Hajrić. 

Podsjetimo, incident se dogodio jučer kada se napadač automobilom zabio u centar, nakon čega se čula eksplozija i auto se zapalio, a napadač je nožem počeo bosti ljude i opirao se policiji, pokušavajući i njih izbosti.

Policija je potvrdila da je jedna osoba preminula na licu mjesta. Na jednoj od snimki s mjesta događaja vidi se kako muškarac napada policajce koji ga pokušavaju svladati.

 Poogledajte trenutak kada je ubijen: 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA