Abbas i Gantz razgovarali o sigurnosnoj i ekonomskoj situaciji na Zapadnoj obali

0
Fena
Abbas i Gantz razgovarali o sigurnosnoj i ekonomskoj situaciji na Zapadnoj obali
FOTO: Fena / Ilustracija/Palestinski predsjednik Mahmud Abbas i izraelski ministar odbrane Benny Gantz

Sastanak palestinskog predsjednika Mahmuda Abbasa i izraelskog ministra odbrane Benny Gantza održan je u nedjelju na Zapadnoj obali, što je na prvi službeni izraelsko-palestinski razgovori od kada je Naftali Bennett preuzeo dužnost premijera Izraela u junu.

Gantz je otputovao u grad Ramallah na Zapadnoj obali radi razgovora s palestinskim čelnikom, rekli su u ponedjeljak dužnosnici.

Sastanak je uslijedio nekoliko sati nakon što se izraelski premijer Bennett vratio iz Washingtona gdje se u Bijeloj kući susreo s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Ministar obrane Benny Gantz sastao se (u nedjelju) navečer s predsjednikom Palestinske uprave Mahmudom Abbasom kako bi razgovarali o sigurnosnoj politici, civilnim i ekonomskim pitanjima", navodi se u saopćenju izraelskog ministarstva odbrane, prenosi AFP.

Gantz, čelnik centrističke stranke u koaliciji izraelske vlade, rekao je Abbasu "da Izrael nastoji poduzeti mjere koje će ojačati ekonomiju Palestine. Također su razgovarali o oblikovanju sigurnosne i ekonomske situacije na Zapadnoj obali i u Gazi", dodaje se.

Dogovorili su se da će nastaviti daljnju komunikaciju, navodi se u izraelskom saopćenju.

Na sastanku su bili šef izraelske vojne podružnice odgovorne za civilna pitanja na palestinskim teritorijima, Ghasan Alyan, visoki funkcioner PA Hussein Al Sheikh i načelnik palestinske obavještajne službe Majid Faraj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije