Zoran Milanović ponovo govorio o BiH: "Željko Komšić ima sebične namjere"

9
Radiosarajevo.ba
Zoran Milanović ponovo govorio o BiH: "Željko Komšić ima sebične namjere"
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravi u subotu u Gradu Varaždinu gdje je dao i izjavu za medije.

Opet je komentirao stanje Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Ako želite potjerati Hrvate iz BiH ili BiH otuđiti od njih, onda ćete im uzimati temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni kućni red da su rušitelji i uspiređivati ih s ratnim huškačima. Ne doživljavam ja to osobno. Bi li se narod i njegovi predstavnici, a ja sam samo jedan od njih, bi li se tako zalagali i ustrajali na tome da im se ne dira u to simboličko pravo da biraju svami člana Predsjedništva da žele otići iz BiH? Odgovor je ne bi jer bi gledali isključivo prema Hrvatskoj", piše N1.

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

"Jedan mali broj ljudi se pristojno i sebično ugradio na neke položaje i ako se vratimo na temeljne postulate Daytona, da svaki narod bira svog predstavnika, onda za ove ugradbene elemnete nema mjesta", poručio je.

"Netko je '90-ih bio ratni huškač, ponosan je na to, ali nikome nisam rekao da je četnik. Kod takvih stvari povlačim jednu crtu, ne idem preko toga. Tako da Željko Komšić je predstavljao sebe u Washingtonu, žao mi je zbog toga. Nema opasne već sebične namjere i radi štetu BiH", dodao je predsjednik.

Istina ne pobjeđuje uvijek, ali istina ima dobre šanse, istaknuo je.

Osvrnuo se i na svoj boravak u SAD-u i kako je to doživljeno u Hrvatskoj te izjavu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ratni huškač. "Tu činjenicu on ne može promijeniti".

“On to ne može promijeniti, to jako opterećuje njegovo djelovanje, njegov glasnogovornik je hologram, sve što govori on i njegovi pobočnici su riječi Vučića, ja nemam svoje galamdžije i bukače koji će Vučića vrijeđati, ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj, neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji, kakve bi tek onda šteta bila?! Postoji stanje kriptohizam kada se gonade ne spuštaju u skrotum, ima kod nekih i kriptocefalus, mozak koji se ne vidi, ali izlječivo je”, rekao je Milanović.

"Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji?", rekao je Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije