! / Dodik sve karikira: Ponovo o Komšiću i Đukanoviću i mržnji prema Srbima

24. 09. 2021. u 18:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da "karikaturalni susret Željka Komšića u New Yorku sa Vjosom Osmani i Milom Đukanovićem jasno pokazuje kakva je BiH država, čim su mu sagovornici ovo dvoje ultrašovinista".

"Osmanijevoj nije bila prepreka za ovaj susret sa Komšićem ni činjenica da BiH nije priznala Kosovo, jer ih objedinjuje neskrivena mržnja prema Srbima", istakao je Dodik upitan da prokomentariše jučerašnji susret Komšića sa Đukanovićem i Osmani.

Dodik je rekao da sastanak ove trojke političara od blefa, kod koje još nije zgasnuo ratnički neoprimitivizam, jasno govori da Kosmet nije dobio nikakvo međunarodno priznanje ni u New Yorku, kako je Priština očekivala od tumača svjetskog poretka, što bjelodano potvrđuje da je Kosovo samo država u pokušaju što će i ostati, a BiH nemoguća država u raspadanju što je svima jasno, pišu Nezavisne novine.

"Jasno se vidjelo i u New Yorku da te dvije nasilno stvorene tvorevine, BiH i Kosovo, nisu subjekti međunarodne politike i prava, i jasno se pokazuje da je njihova pozicija na međunarodnoj sceni sve manja kako vrijeme prolazi, što je sudbina i Crne Gore pod Milom Đukanovićem na mjestu predsjednika", naglasio je Dodik.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (17)