Mađarska / Milorad Dodik progovorio o LGBT populaciji pa nasmijao sve

24. 09. 2021. u 10:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je jedan od učesnika 4. Demografskog samita u Budimpešti.

Lider SNSD-a se prisutnima obratio u govoru o LGBTQ populaciji, dodajući da takve osobe nameću svoje vrijednosti i dobio - aplauz.

Na trenutke je njegov govor nalikovao nastupu stand-up komičara te je imao isključive stavove o spomenutoj populaciji, baš poput drugih krajnjih desničara.

"Kako je moguće - ja to mogu da govorim, jer mi svakako nećemo biti primljeni u Evropsku uniju, pa ne moram da se ulagujem i da pričam ono što želite da čujete. Naprosto, mislim da Evropa mora da promijeni svoj pristup. Kako je moguće da ja ne mogu govoriti i da je politički nekorektno govoriti da je majka žena, a otac muškarac. Izvinite, ja to ne mogu naučiti. Ne da mi logika u glavu", govorio je Dodik.

Oni meni hoće da nametne svoje vrijednosti, a ja bježim od toga, kazao je Dodik i onda sve nasmijao.

"Nemoj da me diraš bolan. Skloni se od mene, radi šta hoćeš, ali nemoj mene da diraš. I sad sam ja nekorektan, a oni korektni. Postoji roditelj broj 1 i roditelj broj 2. Još nisam da su roditelj broj 1 i broj 2 rodili dijete", kazao je Dodik i izazvao smijeh kod prisutnih.

Pogledajte:

Na konferenciji u Budimpešti učestvuje i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

On je u Mađarsku stigao na poziv predsjednika Narodne skupštine Mađarske Laszla Kovera.

Konferencija, na kojoj se očekuje učešće predsjednika parlamenata svih država članica Višegradske grupe, biće posvećena ubrzanju procesa evropskih integracija zemalja jugoistočne Europe, kao i učešću zemalja regiona u dijalogu o budućnosti Evrope.

Osim domaćina konferencije, očekuje se da će se predsjednicima parlamenata zemalja jugoistočne Evrope obratiti i evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi, kao i premijer Mađarske Viktor Orban.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)